Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 40

Christines hilsen uke 40

Nytt medlemssenter og utvidet åpningstider på fagsupporten, innspilling av nettkurs om bruk av det nye avtaleverket, de nye personvernreglene og møte i Disiplinærutvalget har stått på agendaen denne uken.

06.10.17

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Den sprudlende gjengen på medlemssenteret er klare til å ta imot dine henvendelser.

Denne uken er det høstferie flere steder i landet. Men hos oss har det vært fullt kjør hele uken! 2. oktober åpnet vi nemlig det nye medlemssenteret og utvidet åpningstidene på fagsupporten.

Styrket medlemsservice og full åpningstid på fagsupporten

Større tilgjengelighet og utvidet fagsupport er etterspørsler fra dere som vi har bit oss merke i. Nå svarer vi på tilbakemeldingene, og det gjør vi ved å åpne et nytt medlemssenter og forlenge åpningstidene på fagsupporten. Fra og med mandag denne uken er telefonene våre åpne hver dag fra 08:00 til 15:30.

Medlemssenteret svarer på spørsmål om medlemskap, kurs og forsikring. Og på fagsupporten møter du våre dyktige fagfolk som er spesialiserte innen bokføring, årsregnskap, regnskapsførerregelverket, skatt og merverdiavgift.

Jeg er stolt av kollegene mine som står på hver eneste dag for å bistå medlemmene våre, og håper samtidig at du har litt tålmodighet med oss, slik at vi får kjørt inn nye rutiner og økt kapasiteten.

Hvordan bruke det nye avtaleverket

Før sommeren rullet vi ut nytt avtaleverk, og denne uken spilte vi inn et nettkurs som skal hjelpe deg å ta det i bruk. Nettkurset med advokat Per-Ole Hegdahl blir tilgjengelig for påmelding til uken. Ønsker du å delta på fagdagene, vies oppdragsavtalen plass på kurset Regnskapsførerjus 2017 – Ny oppdragsavtale og andre sentrale avtaler.

Siden utgivelsen har vi gjort noen mindre justeringer i avtalebilaget med standard leveransevilkår. Den oppdaterte versjonen kommer til alle KS Komplett-abonnenter snarest.

Nye personvernregler

EU-forordningen for personvern som trer i kraft fra mai 2018, åpner for at det kan etableres en bransjenorm for virksomheter i en avgrenset sektor. Vi ser dette som en mulighet til å redusere de administrative byrdene i forbindelse med implementering av forordningen i regnskapsbransjen. Derfor planlegger vi, i regi av Bransjestandardutvalget, å utarbeide en bransjenorm som gjør nettopp dette. Bransjenormen må godkjennes av Datatilsynet før den kan brukes av regnskapsbedriftene. Vi sikter mot å være ferdig med arbeidet innen 1. februar 2018 for å sikre tid til implementering.

For tiden jobber vi også med vårt høringssvar til lovforslaget om nye personvernregler, der forordningen gjennomføres i norsk rett. Høringsfristen er 16. oktober.

Møte med Disiplinærutvalget

På tirsdag hadde disiplinærutvalget møte hos oss. Jeg innledet møtet med å snakke om bransjens status og utviklingen fremover. Denne gangen behandlet utvalget 6 kundeklagesaker. Utvalget behandler saker som oversendes fra Kvalitetskontrollutvalget, og klager på medlemmer som kommer fra kunder, andre medlemmer eller andre parter.

Disiplinærutvalget gjør en viktig jobb for kvaliteten i bransjen. Medlemmene i utvalget er Ingebjørg Harto (leder), Marith B. Størseth og Simon Dahl.

God høstferie og god helg. Og velkommen tilbake til en styrket medlems- og fagsupport!