Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 48

Christines hilsen uke 48

Medlemsmøte-turneen er i full gang! Når medlemmene forteller at de synes møtene er nyttige – og inspireres til å samarbeide med hverandre i etterkant – tar vi det som et godt tegn.

01.12.17

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Hilde Kløvstad fra Accosta, Christine Lundberg Larsen fra Regnskap Norge og Berit Gramm fra Økonomikonsulenten på medlemsmøte i Sandefjord.

Medlemsmøtene er i gang!

Denne uken har vi vært i Tromsø, Sandefjord, Stavanger og Bergen.

Medlemsmøtene har tittelen Hva nå? og viser til ønsket vårt om å bli konkrete i hvordan vi støtter dere medlemmer i arbeidet med å tilpasse virksomheten den digitale hverdagen.

Vi snakker om kundekommunikasjon, forretningsområdet lønn og HR, samt prismodeller.

Tilbakemeldingene denne uken har vært at det er inspirerende, og at flere drar rett hjem for å ta tak i egne selskap basert på innspill fra medlemsmøtene. Berit Gramm og Hilde Kløvstad (bildet over) ble inspirert til å samarbeide etter å ha møtt hverandre under møtet. 

Neste uke tropper vi opp i Oslo og i Trondheim, før vi avslutter med webinar den 12. desember.

Du kan fortsatt melde deg på:

Vi ser frem til å møte deg!

Fagutvalgets forslag til ny revisorlov

Mandag var det møte i fagutvalget, som er foreningens organ for behandling av høringssaker. På agendaen stod blant annet forslag til ny revisorlov.

Vi publiserer høringssvaret så snart det er sendt Finansdepartementet!  Fra venstre Peer Veiby (utvalgsleder), Karl-Asbjørn Kjennerud, Knut Høylie (RN), Geir Høydalsvik (med på Skype), Erik Frøystad (RN), Sveinung Moe og Hanne Opsahl (RN, bak kamera).

Forenklinger

Tirsdag hadde vi møte med forenklingsseksjonen i Næringsdepartementet – med Hans-Jørgen Blomseth i spissen. Hovedtema var samordning av regelverk, og de besparelser det kan gi.

Eksempler er blant annet næringsbegrepet, hvor skatte- og mva-reglene har ulik grense for hva som er virksomhet, reglene for tapsføring, fordelsbeskatning elektronisk kommunikasjon, definisjonen hjem-/arbeidsreiser med mer.

Vi fortsetter dialogen og arbeidet med dette!

Vi tok også opp andre saker som blant annet å få fortgang i innføringen av SAF-T og oppbevaringstiden for tolldokumentasjon som henger igjen med ti år …

Vi har ikke oppnådd fem år for sistnevnte, og vil gjøre nye fremstøt overfor Toll.

Storforum

Tirsdag møttes også representanter fra de største medlemsbedriftene. På agendaen stod blant annet et innlegg med Marius Berg fra KPMG, som delte sine erfaringer og tanker rundt forretningsutvikling.

Det er positivt at vi klarer å bruke møteplassene til erfaringsutveksling og diskusjon, for å kunne løfte og inspirere hverandre.