Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Synliggjøring av regnskapsbransjen

Synliggjøring av regnskapsbransjen

Nylig gjorde Morten Mero, medlem av Regnskap Norge, en fremragende jobb da han fremmet regnskapsføreren og bransjen under Starte og drive bedrift-dagen i Oslo. Han fortalte gründerne hvor viktig det er å engasjere en regnskapsfører i oppstarten av en bedrift.

01.12.17

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Morten Mero på Starte og drive bedrift-dagen i Oslo.

Starte og drive-bedriftsdagen er et arrangement i regi av Brønnøysundregistrene, Patentstyret og Norid i samarbeid med øvrige aktører fra virkemiddelapparatet. Sammen har de reist landet rundt for å inspirere gründere og gi nyttig og viktig informasjon til oppstartsfasen av en bedrift.

Regnskap er en betydelig del av det å etablere en bedrift. Morten Mero tok ivrig fatt på oppgaven da Regnskap Norge spurte om han ville representere bransjen under arrangementet i Oslo. Roar Voll i Sum Regnskap gjorde også en glimrende innsats på Starte og drive bedrift-dagen i Stavanger.

Gi bransjen et ansikt

For Morten Mero, siviløkonom og autorisert regnskapsfører i Provida AS, var hensikten med deltakelsen klar – nemlig å fremme regnskapsføreren.

– Jeg ønsker å vise hva regnskapsførerne kan brukes til og å fremme regnskapsføreren som en rådgiver og samarbeidspartner.

Dette gjorde han på utmerket vis ved å ta opp et spørsmål flere gründere stiller seg – skal man føre eget regnskap eller sette det bort? De oppmøtte gründerne fikk en grundig innføring i fordelen ved å jobbe tett med regnskapsføreren.

Morten brenner for faget og synes det er givende å delta på slike arrangementer.

– Det er viktig å gi bransjen vårt et ansikt. Og så er det moro å by på seg selv og å formidle at vi regnskapsførere tilhører en bransje som løfter andres bedrifter, fortsetter han.

Med et glimt i øyet legger Morten til at man ved å delta på denne typen arrangementer også får anledning til å markedsføre egen bedrift.

Trygghet for kunden

Morten mener at man gir publikum, som på dette arrangementet var gründere, en trygghet ved å presentere bransjen.

– På arrangementet fikk jeg mulighet til å forklare hva en autorisert regnskapsfører er og gjør og at vi er med på å skape en trygghet for kunden.

Han synes det er viktig å presisere at regnskapsføreren ikke er en pengeinnkrever. Én av regnskapsførerens roller er heller å unngå at kundene kommer i en situasjon der de skylder penger. Morten brukte derfor anledningen til å tydeliggjøre hvilken kompetanse en autorisert regnskapsfører har. Han er sikker på at flere i bransjen vil ha utbytte av å delta på liknende arrangementer.

– Verdien ved å holde denne typen presentasjoner er å spre budskapet om hva en autorisert regnskapsfører tilbyr og hva vi står for, oppsummerer han.

Uvurderlig kompetanse for gründere

Signar Slåttøy, ordstyrer under arrangementet og markedskoordinator hos Brønnøysundregistrene, nølte ikke da han ble spurt om hvorfor en regnskapsfører var invitert til å snakke foran gründerne.

– Kompetansen regnskapsførerne har innen områder som skatt og avgift og rapportering er uvurderlig. Det er mange gründere som synes det er vanskelig å forstå seg på disse områdene.

Signar legger vekt på at gründere sparer masse tid som med fordel kan brukes til å sette i gang og drive virksomheten, ved å engasjere en regnskapsfører. Oppsummert avslutter han:

– Regnskapsførere kan være gull verdt!

Frem bransjen du også

Vil du bli med på å synliggjøre bransjen? Ta kontakt med oss i Regnskap Norge, så gir vi beskjed når muligheten byr seg.