Top
GP Økonomi / Lønn & personal  / Arbeidslivskriminalitet – hva er det og hvilke plikter har regnskapsfører?

Arbeidslivskriminalitet – hva er det og hvilke plikter har regnskapsfører?

Vi har vært så heldige å få kursholdere fra Politihøgskolen og Skattedirektoratet til å holde kurs om arbeidslivskriminalitet i år. Benytt sjansen!

27.04.18

Skrevet av  Knut Høylie, Regnskap Norge

Del

Regnskap Norge har i 2018 en større satsning innenfor kompetanseutvikling innenfor arbeidslivskriminalitet. Dette er et tema som har stort politisk, kontroll- og mediamessig fokus. Denne formen for kriminalitet er mer utbredt enn vi kanskje liker å tro.

For vår bransje er god kunnskap om hva som er arbeidskriminalitet og hvordan se faresignalene en viktig del av regnskapsførerrollen. Det er derfor med stor glede vi har fått de som sitter nærmest på kontrollmyndighetenes kontrolltiltak til å holde kurs i temaet. 

Forpliktelser og forventninger til regnskapsfører – vårkurs

I forbindelse med årsmøtet vil høgskolelektorene Inger A. E. Coll og Anne Marthe Bjønnes fra Politihøgskolen holde 4- timerskurset «Arbeidsmarkedskriminalitet – forpliktelser og forventninger til regnskapsfører». Disse lærerkreftene lærer opp de lokale A-krim-avdelingene, og er således blant de fremste på dette fagfeltet.

Målet med kurset er å gi deg som regnskapsfører innsikt i området og hvordan du kan være på vakt. 

Kurset avholdes 14. juni fra kl 9 til 13. Prisen inkluderer lunsj (kl 13) og underholdning med Jo Nesbø og Lars Jones (kl 14). Les mer om årsmøtekurset her.  

Bekjempelse av arbeidslivskriminalitet – høstkurs

Til høsten følger vi opp med dagskurset Bekjempelse av arbeidslivskriminalitet, med seniorrådgiverne Marianne Dybå Gansmo og Arne Kristiansen fra Skattedirektoratet.  

I kurset vil disse blant annet gå inn i hvordan denne kriminaliteten foregår under dekke av legitim virksomhet, som gjør den vanskelig å se med mindre man aktivt er oppmerksom på faresignalene. De vil også fortelle om hvordan kontrollmyndighetene arbeider, og komme med tips og råd om hvordan du som regnskapsfører kan bidra i forebygging og avdekking.

Tid og sted for høstens kurs er ikke klare riktig enda, men vi vil anbefale å vurdere dette kurset når årets kurskatalog blir publisert.