Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Status atferdsnorm for behandling av personopplysninger i regnskapsbransjen

Status atferdsnorm for behandling av personopplysninger i regnskapsbransjen

Datatilsynet har nå påbegynt arbeidet med normen.

07.09.18

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Regnskap Norge har i dag fått bekreftelse fra Datatilsynet om at de har mottatt vårt utkast til atferdsnorm for behandling av personopplysninger i regnskapsbransjen. Atferdsnormen er utarbeidet i samarbeid med Revisorforeningen og Økonomiforbundet, og ble levert inn til godkjenning i mai i år.

Datatilsynet sier i bekreftelsen at godkjennelse av atferdsnormer er en ny arbeidsform for tilsynet, og at de har behov for veiledning på prinsipielle spørsmål fra European Data Protection Board (EDPB). Datatilsynet kan derfor ikke gi en tilbakemelding til oss på når normen kan bli godkjent. Arbeidet med normen er påbegynt, men de kan ikke formelt godkjenne denne ført EDPB kommer med sin veiledning.

Inntil videre må våre medlemmer benytte utkastet som gode råd til arbeidet med å tilpasse seg personopplysningsloven. Vi viser også til vår landingsside om personvern for mer informasjon.