Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 43

Christines hilsen uke 43

Vi har hatt sirkulær økonomi på agendaen denne uken – både på Stortinget og i samarbeidsmøte med Høgskolen Innlandet.

26.10.18

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Kjell Tryggestad fra Høgskolen Innlandet i møte med Christine Lundberg Larsen og Lene Naustvik Sundalskleiv i Regnskap Norge.

Torsdag fikk vi besøk av Kjell Tryggestad, professor i virksomhetsstyring ved Høgskolen Innlandet. Hensikten med møtet var å opprette et samarbeid i forbindelse med omstillingen til sirkulærøkonomi.

Både Kjell og jeg er overbeviste om at regnskapsførerne vil ha en betydningsfull rolle i det sirkulære skiftet, og ikke minst i at næringslivet lykkes. Kjell påpekte viktigheten ved regnskapet i den sirkulære økonomien, og at miljø og økonomi ikke behøver å være i konflikt – gitt at regelverket utformes deretter.

En av ideene vi diskuterte var dannelsen av en klynge bestående av Regnskap Norge, regnskapsførere, virksomheter og Høgskolen Innlandet, som sammen skal se på sirkulære forretningsmodeller i praksis.

Målet er å tilby konkrete verktøy til dere som regnskapsførere, slik at dere kan gi gode råd til deres kunde i en sirkulær økonomi.

Jeg gleder meg til det videre samarbeidet!

Høring i Stortingets Energi- og miljøkomite

Tirsdag deltok Regnskap Norge i nok en åpen på høring på Stortinget. Denne gangen i Energi- og miljøkomiteen, med blant andre NHO og Finans Norge. Her oppfordret vi myndighetene til å sette konkrete mål for omstillingen til en sirkulær økonomi. Stortinget filmer høringene, og jeg har taletid 2:53:45, om du vil se innlegget vårt

Vi benyttet anledningen til å kaste lys over regnskapsbransjens betydning for god økonomistyring i norsk næringsliv. Som næringslivets nærmeste rådgivere kan vår bransje veilede og orientere SMB-markedet i de mulighetene og kravene som følger av sirkulærøkonomien.

Vi la vi frem tre konkrete forslag til komiteen:

1. Å opprette et samarbeid mellom Miljødepartementet og Næringsdepartementet
2. Å invitere næringslivsorganisasjonene til å bidra i utformingen av regelverk og rapporteringsmåter
3. Å utvikle en nasjonal strategi som har de operasjonelle grepene på plass for integrering av sirkulær økonomi i næringslivet

Regnskap Norge meldte seg i tillegg til å delta i en arbeidsgruppe som får mandat til å bidra i utformingen av regelverk og rapporteringsmåter. Vi håper på en snarlig invitasjon fra komiteen og ser frem til et mulig samarbeid.

Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, i høring Stortingets Energi- og miljøkomite

Regnskap Norge i media

På tampen av forrige uke ble jeg intervjuet i NRK P1s nyhetsmagasin Her og Nå. Tema var reiseregningsjukset på Stortinget og om det kunne vært unngått.

Mye tyder på at det er manglende kontrollrutiner som gjorde det mulig for Keshvari å få utbetalt så store summer uten å ha rett på det.

Og Stortinget, som mange arbeidsgivere, synes kanskje reiseregninger er et litt kinkig område og kunne hatt utbytte av kurset: Kost- og reisegodtgjørelse – nye regler fra 2018.