Top
GP Økonomi / Christines hilsen  / Fagkompetansen din er verdifull!

Fagkompetansen din er verdifull!

Med kompetansen og innsikten om virksomhetene er du en kjempegod støtte for kundene dine. Bruk fordelen til det fulle.

01.11.19

Skrevet av  Christine Lundberg Larsen

Del

Fra venstre: Trond Vetås, Christine Lundberg Larsen, Asle Hindenes, Kjell Ulvatn og Solfrid Olsen. Foto: Eva Neteland

Nylig besøkte jeg Erfa Nordhordland, og Avisa Nordhordland skrev en veldig hyggelig artikkel om turen min innom Hagel i Dampen og innlegget jeg holdt for ERFA Nordhordland. 

Her tok jeg blant annet opp utfordringen med gjør-det-selv-systemer, som mange oppfatter som våre konkurrenter, men som ofte gjør jobben til regnskapsførerne enda mer omfattende – når regnskapsføreren må rydde opp hos kunder som hadde programmet, men selv manglet kompetansen. Munnhellet «shit in – shit out» stemmer i aller høyeste grad her.

Markedsføringen av programmene er ikke heldig – når de oppfordrer næringsdrivende til å gjøre alt selv, men «glemmer» å nevne hvor viktig det er at man vet hva man gjør. Fagkompetansen deres er viktig og verdifull!

Med fagkompetansen og innsikten dere har om kundens virksomhet er dere en kjempegod støtte og sparringspartner for kundene deres. Bruk den fordelen til å bidra til verdiskaping hos kunden!

Frokostseminar om rådgivning for regnskapsbransjen

Morten Andresen og Geir Andresen fra Solid Utvikling holdt frokostseminar for Regnskap Norges medlemmer denne uken. De er kursledere på Rådgiverprogrammet og har fått veldig gode tilbakemeldinger. Fellesområdet vårt var fullt av engasjerte medlemmer og rommet kokte da de skulle diskutere. 

Morten og Geir bruker selv regnskapsfører og vet derfor godt hvordan det er å være på kundesiden. 

Endringer som kundebehov, konkurranse og teknologi påvirker deg og virksomheten. Vi må vite hvilke muligheter teknologien gir som kundene har bruk for. Kundene våre har flere leverandører, og enkelte, for eksempel revisorer, er i posisjon til å tilby lignende tjenester som vår bransje. Det at kundene ikke selv vet hva de trenger kan også være til hinder for om vi kan levere tilstrekkelig med tjenester som kunden har nytte av.

Morten Andresen og Geir Andresen i Solid Utvikling
Morten Andresen og Geir Andresen er engasjerte og dyktige kursledere på Rådgiverprogrammet. Det blir ikke kjedelig!

Rådgiverprogrammet hjelper deg til å komme i posisjon så du kan formidle til kunden hva du kan tilføre av verdi – å forstå hvordan kunden tenker og hva som er viktig for kunden. Det handler om kunnskap og ferdigheter. Det lærer du på rådgiverprogrammet! 

Lønnsnivå og -utvikling for autoriserte regnskapsførere

Resultatene fra årets lønnsundersøkelse er nå publisert. De viser at gjennomsnittlig lønnsnivå for autoriserte regnskapsførere har økt med 3,2 prosent fra året før. Dette er en relativt sprek lønnsvekst, men identisk med rammen for årets tariffoppgjør (NHO og LO/YS) og lavere enn SSB sin prognose på 3,4 prosent.

Lønnskalkulatoren inneholder de dimensjonene som ser ut til å ha størst påvirkningskraft på lønnsnivået. Vi håper du har nytte av å studere resultatene, men husk at statistikken kun gir en pekepinn på lønnsnivå og på ingen måte er en fasit.

Hilsen

Christine