Regnskap Norge-podden: @Regnskapsstudenten landet drømmejobben på Instagram
Ukens gjest brukte sosiale medier til å fortelle om hverdagen som regnskapsstudent. Det resulterte i jobbtilbud før siste eksamen var avlagt.
07.03.22
Skrevet av
Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge
Ingrid Nordby Antonsen, regnskapsfører i NOR Logistikk AS, gjorde seg bemerket som Regnskapsstudenten på Instagram under studietiden. Der delte hun opp- og nedturer med følgerne og fortalte om hverdagen som regnskapsstudent.
– Jeg opprettet den (Instagram-profilen) av flere årsaker. En ting var for å holde meg selv i gang – å motivere meg selv. For når jeg publiserer ting så må jeg kunne vise til en viss fremgang fra et bilde til et annet. Og så kunne jeg kanskje inspirere andre til å hive seg på regnskapsstudiet.
På spørsmål om aktiviteten på Instagram hjalp henne med å få jobb, er hun tydelig:
– Ja, definitivt! Det var mange byråer som begynte å følge meg – mange kjente byråer, så jeg ble starstruck opptil flere ganger. De som til slutt tok kontakt, og som tok det steget, var NOR Logistikk. De hadde fulgt meg en stund og vært veldig aktive på likes på bilder og tilbakemeldinger på Stories. Vi hadde mange dialoger om faget, og de ville ha informasjon om hvordan det var å studere og jobbe samtidig. Så det var slik det startet, og etter hvert ble dialogen så god at de ville ha en videre prat med meg.
Karakterfokus i rekrutteringsprosessen
Før Ingrid landet drømmejobben, hadde hun allerede søkt flere jobber, både gjennom tradisjonelle kanaler og ved å spørre åpent på Facebook om noen hadde behov for et ekstra hode opp mot årsoppgjøret. En erfaring hun gjorde seg, og som har blitt den tidligere studentens hjertesak, er karakterfokuset.
– Jeg er opptatt av at potensielle arbeidsgivere skal se helheten, og ikke kun karakterene. Eksamenskarakterer kan ha blitt påvirket av så mye. I dag kan man også jukse på eksamen, hvis man får til det. Da jeg søkte på jobb fikk jeg tilbakemelding, spesielt fra større byråer, om at det er karakterer som veier tyngst ved nyutdannede. Jeg synes det blir feil, sier hun.
Den tidligere regnskapsstudenten gir samtidig et tips til studenter som søker jobb:
– Vær på. Du kan ikke forvente at ting lander ned i hendene. Selv om jeg var heldig og ble kontaktet på Instagram, så er ikke det normalen. Vær på og ta kontakt med byråene og regnskapsavdelinger under studietiden.
Ingen matematiker
Mange vil automatisk tenke at regnskapsførere er knakkende gode på tall. Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge, tror at noen nok vegrer seg for å gå inn i regnskapsbransjen, nettopp fordi de tror at tallknusing er viktig. Ingrid påstår at hun er ingen matematiker, og at det heller ikke er nødvendig:
– Det er mange måter å være god på tall på. Når det gjelder helt vanlige matteregnestykker så har jeg veldig lite å bidra med. Jeg skikkelig dårlig, rett og slett. Når det kommer til hoderegning, så er kalkulatoren min beste venn. Det er forståelsen av tallene som er viktig, ikke om du klarer kvadratrotsetningen og alle de begrepene jeg har fortrengt nå som jeg er ferdig med matematikkstudiene, sier hun.
Hør Regnskap Norge-podden på Spotify