Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Påminnelser om betaling av tilsynsavgift

Påminnelser om betaling av tilsynsavgift

Regnskapsførere har fått påminnelse som kan gi inntrykk av at tilsynsavgift må betales før forfall. Påminnelsene skyldes en feil hos Skatteetaten.

14.06.22

Skrevet av 
Regnskap Norge

Mange av våre medlemmer har reagert på at de har mottatt påminnelse om manglende betaling av tilsynsavgift for 2022 til Finanstilsynet, når ordinært forfall ennå ikke er forfalt. Regnskap Norge tok derfor opp dette med Skatteetaten, som forvalter innkrevingen.

Årsaken til den feilaktige utsendelsen er at utsendelse av fakturaer ble sendt ut i puljer, og påminnelsene er sendt ut med bakgrunn i forfall på de første puljene. 

Vi har fått tilbakemelding fra Skatteetaten om at mottakere som er rammet av feilen kan se bort fra påminnelsen. Det er forfallsdato på fakturaen som fortsatt er gjeldende. Kravet er heller ikke forfalt i Skatteetatens systemer, og det er derfor ikke nødvendig å ta kontakt med Skatteetaten om forholdet.