Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Sandra Riise: Regelrådet, forenklinger og utviklingen i regnskapsbransjen

Sandra Riise: Regelrådet, forenklinger og utviklingen i regnskapsbransjen

Hva gjør Regelrådet? Hva er smart regulering? Og, hvordan ser regnskapsbransjen ut i fremtiden? Det svarer tidligere Regnskap Norge-sjef på i denne podcast-episoden.

02.01.23

Skrevet av 
Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge

Tidligere Regnskap Norge-sjef, Sandra Riise, erfarer at regnskapsbransjen tar større grep om hele verdikjeden. Regnskapsbransjens økonomihus dekker nå flere tjenester.

Ukens podcast-gjest er Sandra Riise, leder av Regelrådet. Hun har en bredt sammensatt bakgrunn, som blant annet revisor, regnskapsfører, banksjef og rådmann. For mange er hun kjent som tidligere administrerende direktør av Regnskap Norge, som hun ledet i 20 år. 

Forenklinger for de små

Sandra har ledet Reglerådet siden etableringen i 2016. Her får du svar på hva Regelrådet gjør – for hvem og hvorfor. Sandra forteller om observasjonene Regelrådet har gjort seg på bakgrunn av sitt erfaringsmateriale. Viste du for eksempel at nærmere vurdering av små og mellomstore bedrifter mangler i minst 8 av 10 saker? 

Regelrådet-sjefen deler rådets erfaringer når det kommer til forenklinger for næringslivet. Hun mener at næringslivet og myndighetene må jobbe sammen. I tillegg må man tenke netto. Ifølge Sandra kan smart regulering også være å ikke regulere.

Regnskapsbransjen bygger økonomihus

Sist, men ikke minst, reflekterer den tidligere Regnskap Norge-sjefen rundt utviklingen i regnskapsbransjen: Hvordan ser bransjen ut om 5 og 10 år? Hva må bransjen gjøre for å forbli aktuell og hvilken kompetanse er viktig i fremtiden? Ifølge Sandra er det tilleggstjenestene som i fremtiden vil bli regnskapsførernes hovedtjeneste. 

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC