Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 36

Christines hilsen uke 36

Nordisk uke og nye ansikter, frokostseminar og entusiastiske foredragsholdere til Overskudd 2017.

08.09.17

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Leder for medlemssenteret, Sverre Ravn, og administrerende direktør, Christine Lundberg Larsen.

Ny leder til medlemssenteret

Vi har nå fått Sverre med på laget! Han har god erfaring med å lede kontaktsenter hvor flinke fagfolk byr på sin kompetanse, og har utdannelse innen økonomi fra Universitetet i Agder. 

Sverre er en involverende leder som ønsker at vi skal ha det gøy på jobb, og tror på at man vokser med ansvar. Hans fokus har alltid vært å skape gode relasjoner og gode kundeopplevelser – i vårt tilfelle medlemsopplevelser. Det er dere medlemmer som skaper våre arbeidsplasser. 

NAF

Denne uken har vi hatt møte i den nordiske foreningen Nordic Accountant Federation. Formålet med foreningen er å arbeide sammen om fremtidige behov, dele kunnskap for å inspirere til å skape beste praksis, utveksle ideer på nordisk nivå og ivareta våre felles interesser.

Det betyr at vi skal jobbe for å øke status og omdømme for bransjen, at dere medlemmer skal være bedriftenes førstevalg og at vår yrkesprofesjon skal være studentenes prefererte valg.

Norge litt foran

Vi hadde besøk fra danske kollegaer som ønsker å bli medlem av den nordiske foreningen. De vil lære mer om hvordan foreningene i Sverige, Finland og Norge fungerer, og spesielt om hvordan vi i Norge har jobbet frem autorisasjonsordningen.

Både bransjen i Norge og vi som forening ligger nok noen år foran i løypa, men har også mye å lære av de andre landene som har hatt litt ulik tilnærming til felles problemstillinger. Alle er vi opptatt av at våre medlemmer skal lykkes i det digitale skiftet, og at vi som foreninger må bli enda flinkere til å løfte frem den verdien en god regnskapsfører tilfører kundene sine. 

Vi har i år spesielt jobbet med en nordisk bransjestandard, som blir endelig vedtatt i november når lederne og styrene i de nordiske foreningene møtes til det årlige stormøtet.

Foredragsholderne til Overskudd 2017 er spente og klare! 

Denne uken har samlet vi foredragsholderne og pilotbedriftene som skal i ilden under arrangementet Overskudd 2017. Vi finpusser nå på programmet og kan melde om meget god stemning og høy kompetanse blant en gjeng som virkelig ser frem til å møte dere 20.–22. september.

Høstens store happening er booket til randen og vi har startet nedtellingen.

Frokostmøte med Tryg 

For første gang har vi avholdt frokostmøte. På agendaen stod regnskapsførers profesjonsansvar; hvilke skadesaker som inntreffer og hvordan man kan unngå å komme i ansvar. Per-Ole Hegdahl i Regnskap Norge gikk gjennom den kollektive forsikringsavtalen for profesjonsansvar- og kriminialitetsforsikring, og forsikringsselskapet Tryg viste eksempler på ulike skadesaker og kom med råd om hva man som regnskapsfører bør være obs på.

Vi har ønsket å undersøke interessen for denne typen arrangement blant medlemmer og vil etter dagens møte vurdere å gjenta suksessen ved å sette opp flere lignende tilbud, og gjøre det tilgjengelig for så mange medlemmer som mulig.

Frokostmøte med Tryg