Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Hvordan få råd til kompetanseutvikling

Hvordan få råd til kompetanseutvikling

Har du hørt om regnskapsforetaket hvor alle ansatte MÅ bruke minst én dag i uken på kompetanseutvikling?

31.07.23

Skrevet av 
Lene N. Sundalskleiv, Regnskao Norge

Abacus Ratio bruker kompetanseutvikling som et salgsargument mot kundene, forteller daglig leder Geir Braathe.

Foretaket heter Abacus Ratio. Daglig leder og statsautorisert regnskapsfører Geir Braathe, er over middels opptatt av kompetanse. Regnskapsbransjen er ifølge Geir en kompetansebransje.

For de ansatte i Abacus Ratio er kompetanse en integrert del av hverdagen. Faktisk bruker foretaket kompetanseutvikling som et salgsargument mot kundene. Kundene orienteres allerede i oppdragstilbudet om at regnskapsføreren ikke er tilgjengelig én dag i uken på grunn av kurs.

Bedriften har satt opp et årshjul for kompetanseutviklingen, og benytter blant annet RN Fri og Overskudd som læringsverktøy. Flere ansatte har også spesialisert seg i enkelte områder ved å delta på Regnskap Norges sertifiseringsprogrammer.

Er du nysgjerrig på sertifiseringsprogrammene? I ukens episode deler Geir om deres erfaringer med Lønn & HR-programmet.

«All inclusive»-regnskap

Hvordan har foretaket råd til å bruke så mye tid på kompetanseutvikling tenker du kanskje nå? Fastpris er ifølge Geir svaret.

Fastpris gir kunden forutsigbarhet og de ansatte rom for etterutdanning. Geir er åpen om at både fastprisen og kravene til kunden er høy. Ifølge Abacus Ratio-sjefen skal jo ikke økt effektivitet og kompetanse resultere i lik eller mindre inntjening. Til gjengjeld er leveransen «all inclusive».

Hør episoden og lær mer om hvordan Abacus Ratio har råd til kompetanseutvikling og hvordan de jobber med «all inclusive»-regnskap.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC