Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / ChatGPT er stokk dum

ChatGPT er stokk dum

Det sier Regnskap Norges ekspert på teknologi og innovasjon. Hør hvorfor i ukens podcast-episode.

14.08.23

Skrevet av 
Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge

Hva er egentlig utfordringen med ChatGPT? Og hvordan vil kunstig intelligens påvirke regnskapsbransjen?

Ukens podcast-gjest er Hans Christian Ellefsen, direktør for teknologi, innovasjon og bærekraft i Regnskap Norge. Han forteller at Regnskap Norge jobber med teknologi og innovasjon ut fra to perspektiver:

  1. Vi sørger for riktig teknologi internt og innoverer egen produkter og tjenester.
  2. Vi sørger for at medlemmende får innsikt og klarhet i teknologisk utvikling, risikoer, muligheter og tilgjengelige verktøy. I tillegg driver vi med innovasjon knyttet til bransjens forretningsutvikling.

Automatisering av regnskapet

På hvilken måte påvirker den teknologiske utviklingen regnskapsbransjen? Hvilke utviklingstrekk vil prege bransjen i tiden som kommer? Hvordan har teknologien endret regnskapsyrket? Det er blant spørsmålene Hans svarer på.

Én ting er han sikker på: Regnskapsføreren vil bestå. Han er også sikker på at teknologien vil automatisere manuelle og repeterende oppgaver. Regnskapsføreren vil i større grad oversette regnskapet for kundene. Det betyr at bransjen må innovere og bruke teknologien til å utvikle egne produkter og tjenester.

Hva er kunstig intelligens og ChatGPT?

Kunstig intelligens og ikke minst ChatGPT er i vinden som aldri før. Hva er egentlig utfordringen med ChatGPT, lurer mange på. Er det robotiseringen av samfunnet? Nei. Hans mener det er svekket tillit til informasjonen teknologien leverer.

ChatGPT er faktisk stokk dum, mener han. Det er fordi den har null kompetanse om temaene den tar for seg og er belønningsstyrt. Hva det betyr, og hvordan KI vil påvirke regnskapsbransjen, hører du mer om i ukens episode.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC