Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Rekruttering, spesialisering og utvikling i bransjen

Rekruttering, spesialisering og utvikling i bransjen

Hva er mulighetene og utfordringene i regnskapsbransjen? Hør nytt styremedlem fortelle om sitt engasjement og utviklingen i bransjen.

11.09.23

Skrevet av 
Lene N. Sundalskleiv

Nytt styremedlem, Linda Brennbakk, tok turen fra Hattfjell for å snakke om sitt engasjement for regnskapsbransjen.

Linda Brennbakk er ferskt styremedlem i Regnskap Norge og daglig leder i Hattfjelldal Regnskapskontor AS.Hennes styreverv er motivert av muligheten til å utvikle og rekruttere til bransjen.  

Hjertebarnet til Linda er Regnskap Norges nye strategiske plan, vedtatt av styret i desember 2022: – Hvis vi klarer å nå målene i strategien, så vil vi få motiverte og kompetente medlemmer som vil være i stand til å ta vare på næringslivet, sier hun.  

Utfordrende rekruttering 

Linda forteller om hvilke saker som opptar henne og hvilke utfordringer og muligheter hun ser for bransjen.  

Rekruttering til bransjen er én utfordring. Ryktet om bransjens død påvirker rekrutteringen negativt. Det gjør også assosiasjoner som «traust». Selv synes Linda at yrket er alt annet enn kjedelig. Hør henne fortelle hvorfor i ukens episode.

Regnskapsforetak med spisskompetanse 

Hattfjelldal Regnskapskontor er et lite og fleksibelt regnskapsforetak. De har spisskompetanse på jord- og skogbruk. Linda reflekterer her over hvilke fordeler og ulemper er det ved å spesialisere seg på et område. 

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify    

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts    

Hør Regnskap Norge-podden på PC