Top
GP Økonomi / Uncategorized @no  / 5 gode grunner til å velge et digitalt verktøy for styrearbeid i SMB

5 gode grunner til å velge et digitalt verktøy for styrearbeid i SMB

Å sitte som medlem i et styre er en ansvarsfull oppgave. Det finnes flere verktøy spesielt utviklet for styremøter og generalforsamlinger, som gir deg alt du trenger for å organisere og holde orden på arbeidet rundt og med styrearbeid.  

GP Økonomi er forhandler av Orgbrain og hjelper daglig kunder i SMB-markedet med å få mest mulig ut av systemet. Vi har samlet de største fordelene ved å arbeide digitalt med styrearbeid. 

Her er fem gode grunner til å digitalisere ditt styrearbeid: 

1. Skreddersydd portal for styrearbeid

De fleste digitale styringsverktøy tilbyr en skreddersydd portal som er spesialtilpasset for oppgavene og ansvaret et styre håndterer. Denne portalen forenkler og profesjonaliserer hele styrearbeidet. Alle viktige funksjoner og verktøy er samlet på ett sted, og gir styret muligheten til å håndtere alt fra møteplanlegging til dokumentlagring og oppfølgingsprosesser. Dermed kan du trygt si farvel til fragmenterte løsninger og papirbasert dokumentbehandling. 

 2. Effektiv årsplanlegging

Med et digitalt styringsverktøy kan du enkelt planlegge hele årets styrearbeid ved å opprette et årshjul. Dette innebærer at alle styremøter kan planlegges tidlig på året, inkludert innkallelser. Verktøyet innehar et omfattende bibliotek med punkter for agenda og standardoppgaver for et styre. Dette gjør det enkelt å forberede og standardisere møteagendaer, og kan resultere i betydelige tidsbesparelser når du skal føre protokoll i etterkant av møtet. Hvis en sak ikke kan ferdigbehandles, kan den enkelt konverteres til en oppfølgingssak og inkluderes automatisk på neste styremøte. 

 3. Lovlig behandling av saker

Digitale styringsverktøy har som regel en direkte kobling til ulike lovverk, som sikrer at behandlingen av saker i styremøter og generalforsamlinger alltid skjer i samsvar med gjeldende lover og regler. Som medlem av et styre, kan du føle deg trygg på at alle beslutninger og prosesser er i henhold til loven. 

4. Digitale styremøter og dokumenthåndtering

Digitale styringsportaler gir styret muligheten til å gjennomføre digitale styremøter. Denne funksjonen har vist seg å være spesielt verdifull de senere årene. Alle relevante filer og dokumenter kan enkelt lastes opp og deles med styredeltakerne. Stemmegiving og signering kan også utføres digitalt, noe som gir fleksibilitet og effektivitet gjennom hele prosessen. Dette er spesielt nyttig når styremedlemmer er spredt geografisk eller når digitale møter av andre grunner er nødvendige. 

 5. Styreskolen og aksjeeierbok

Noen styringsportaler tilbyr opplæring i styringsarbeid. Det er forskjell på type og grad av opplæring i portalene, så her må du velge portal ut fra hva du selv trenger.  

I Orgbrain tilbys en fullverdig nettbasert Styreskole som gir brukerne en grundig innføring i juridiske og praktiske aspekter ved styrearbeidet. Gjennomføring av eksamen gir brukere et sertifikat som bekrefter deres kompetanse som styremedlem gjennom Orgbrain. I tillegg til dette tilbyr Orgbrain en aksjeeierbok som gir full oversikt over aksjonærene, inkludert ulike aksjeklasser, som sikrer korrekt digital stemmegiving på generalforsamlinger. 

Oppsummering:

I dagens raske forretningsverden er det avgjørende at styrearbeidet utføres effektivt og i samsvar med loven. Et digitalt styringsverktøy gir styret en omfattende og skreddersydd portal som dekker alt fra planlegging og dokumenthåndtering til digitale møter og opplæring. Ved å ta i bruk en slik portal, kan styremedlemmer være sikre på at de har de rette verktøyene for å effektivisere og sikre styrearbeidet. Dette vil ikke bare beskytte medlemmene, men også styrke hele organisasjonen ved å sikre at beslutningene og prosessene er i henhold til lover og moderne standarder.  

 

Som partner av Orgbrain kan vi i GP Økonomi tilby din bedrift en komplett løsning med håndtering av styrearbeid. Kontakt oss gjerne vår forretningsutvikler Jonas Pettersen Hjørnegaard (jh@gp.no) for en prat rundt dine behov.