Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / RN Intro får nyansatte raskt inn i regnskapsrollen

RN Intro får nyansatte raskt inn i regnskapsrollen

Regnskap Norge lanserer et introduksjonsprogram for nyansatte i regnskapsbransjen. Foretakene blir spart for ressurser når de slipper å bruke tid på opplæring som Regnskap Norge kan stå for.

26.04.24

Skrevet av 
Bjørn Haakon Nilsen

Med RN Intro vil ledere i foretakene spare store interne ressurser ved nyansettelser.

Kurset heter RN Intro, og er et onboardingprogram for nyansatte medarbeidere, enten de kommer rett fra skolebenken eller har erfaring fra før. Programmet består av en digital kurspakke og en kombinasjon av fysiske og digitale samlinger.

Ny standard

– Vi er ikke kjent med at det finnes et lignende i markedet program fra før, og vi har et klart mål om å sette bransjestandard med RN Intro. Vi har et program som gir en god kvalitativ start for ferske regnskapsførere, sier Rakhee Malhotra, fagansvarlig for kurs og kompetanse i Regnskap Norge.

– De får tidlig mestringsfølelse gjennom vårt faglige program, mens arbeidsgiverne ikke trenger å binde opp egne ansatte til opplæring av nye kolleger. Den oppgaven tilbyr vi å ta, sier Rakhee.

– Ved bruk av RN Intro vil ledelsen i byråer få nyansatte regnskapsførere raskt inn i rollen, samtidig som foretakene altså sparer tid og penger på at andre enn interne tar oppgaven, legger hun til.

Effektivt

Ved bruk av RN Intro vil ledelsen i byråer få nyansatte regnskapsførere raskt inn i rollen, samtidig som foretakene altså sparer tid og penger på at andre enn interne tar oppgaven.

– Byråene står selv for å innlemme ferske medarbeidere i bedriftskulturen, mens vi tar den faglige delen. Kursene vil dekke det grunnleggende innen regnskapsføring, lønn, mva., etikk, anti-hvitvasking, cyber security og bærekraft. I tillegg vil det også settes fokus på «soft-skills», hvor vi vil gjennomgå hvordan kommunisere med kunder og kollegaer, stressmestring og hvordan best organisere en arbeidshverdag, forteller Malhotra.

– Mange kommer rett fra skolebenken og har begrenset jobberfaring. RN Intro vil kunne gi disse en god start i arbeidslivet. Vi mener konseptet er vinn-vinn for både arbeidsgivere og arbeidstakerne. RN Intro skal også kunne brukes av byråene som et element i rekrutteringen av nye medarbeidere, sier fagansvarlig Rakhee Malhotra.

Tre pakker

Konseptet lanseres for påmelding i månedsskiftet april /mai, med et informasjonsmøte om programmet i slutten av mai. Kurset starter i september. Eksterne og interne foredragsholdere er engasjert. Lokalene til Regnskap Norge blir brukt ved fysiske samlinger.

Det tilbys tre ulike løp:

Fysiske samlinger + digital kurs pakke (ca. 30 timer) + kickoff

Digitale samlinger + digital kurspakke (ca. 30 timer) + kickoff

Digitale samlinger + digital kurspakke (ca. 30 timer)

Bruk av Howspace som felles platform for informasjonsdeling. Alle kurs vil også kunne kjøpes som «stand alone».