Top
GP Økonomi / Forretningsutvikling  / Får overskudd bare av tanken

Får overskudd bare av tanken

Administrerende direktør Christine Lundberg Larsen gleder seg stort til Overskudd 2017. Hun kjenner overskuddet melde seg bare ved tanken på at pilotene skal dele sine erfaringer fra arbeidet med forretningsutviklingspakken.

06.09.17

Skrevet av  Jan Eivind Fredly, Aidem AS

Del

Administrerende direktør Christine Lundberg Larsen i Regnskap Norge gleder seg til Overskudd 2017 og pilotbedriftenes fortellinger fra arbeidet med forretningsutviklingspakken. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem AS

– Jeg gleder meg så inderlig til dette. Verden endrer seg, det har våre pilotbedrifter skjønt. Men ikke bare det: Ut fra et ønske om å bidra på vegne av en hel bransje, tør de teste ut noe som ikke er helt ferdig ennå – og dele erfaringene etterpå, sier en oppglødd Regnskap Norge-sjef.

Bedriftene hun viser til er Adacc i Oslo, Fokus Regnskap i Fosnavåg og Vingman i Drammen: De tre pilotene som har arbeidet med å sette forretningsutviklingspakken fra Regnskap Norge ut i praksis – riktignok i en komprimert utgave rent tidsmessig.

Skryter

– En mer helhetlig og komplett måte å gjøre det på. Kort og godt ei profesjonalisering, uttrykte daglig leder Roald Haugesten i Adacc i artikkelen «Så endringene – fikk omstillingshjelp».

Christine Lundberg Larsen berømmer både pilotbedriftene og staben i hennes egen organisasjon, som har fasilitert et opplegg som kan tilpasses ulike bedrifter med ulikt utgangspunkt.

– Jeg kan jo skryte av det arbeidet som Regnskap Norge har gjort med forretningsutviklingspakken; det var i gang før jeg begynte, ler Larsen og legger til:

– Historiene om Adacc, Fokus Regnskap og Vingman viser virkelig at pakken som er utviklet egner seg i ulike bedrifter. Når de beskriver sin reise i vår artikkelserie, er det tre veldig forskjellige bedrifter, med ulike utgangspunkt – og modulene i forretningsutviklingspakken har hatt ulik betydning og effekt hos de tre, slik jeg leser det, sier Christine Lundberg Larsen.

Forskjeller

De største forskjellene mellom pilotbedriftene, står nok Fokus Regnskap og Vingman for. Fokus Regnskap mistet en kunde fordi en konkurrent aktivt solgte inn nye, moderne løsninger, mens Fokus regnskap fremdeles holdt fast ved det gamle. Daglig leder Stig Vestnes beskriver en situasjon hvor de var i ferd med å miste fremtiden.

– Vi skulle gjort det tidligere. Nå henger vi med, men det var i grevens tid, uttrykte Vestnes i artikkelen om Fokus Regnskap.

Vingman i Drammen er den siste av de tre pilotene som er presentert på regnskapnorge.no. De startet implementeringen av skybaserte systemer allerede ved inngangen til 2014, og har alle kundene i skyen i løpet av høsten. Det er ikke det samme som at behovet for omstilling var fraværende.

– Dette har vært viktig for oss. Forretningsutviklingspakken er en totalpakke som har gitt oss noe å gripe tak i på veien videre. Vi har fått en verktøykasse full av verktøy som vi kan benytte videre. Strukturen, modellene og prosessene er der, sier Halvard Rype i artikkelen «Hvis skyen var målet, ville Vingman vært framme».

Inspirasjon

På Overskudd 2017, 20.–22. september, vil nærmere 500 regnskapsfolk fra hele landet få høre pilotbedriftene fortelle om deres arbeid med forretningsutviklingspakken direkte.

– Jeg blir veldig inspirert av å lese historiene om de tre pilotbedriftene. Det kommer godt fram at IKT, med de skybaserte løsningene i front, bare er en del av bildet. Teknologien i seg selv endrer lite – det er hvordan vi bruker den som utgjør forskjellen. Da er det et behov for å se på hele virksomheten, slik det legges opp til i forretningsutviklingspakken – og slik pilotbedriftene tydeligvis har gjort med stort hell, sier Lundberg Larsen.

Forretningsutviklingspakken som tilbys medlemmene i Regnskap Norge, er satt sammen av følgende hovedelementer:

  • Strategi og tjenesteutvikling
  • Ledelse og medarbeiderskap
  • Relasjon, marked og salg
  • Teknologi og prosesser

– Hovedelementene er basisen, men vi vil tilpasse opplegget til den enkelte bedrift. Poenget er ikke å gjøre alt likt, men å benytte en metodikk som er satt sammen i en helhet, sier Hans Christian Ellefsen.

– Regnskap Norge er til for medlemmene, og her tilbyr vi noe som virkelig kan utgjøre en stor forskjell i ei tid hvor verden forandrer seg både mye og raskt. Hans Christian Ellefsen er teknologimann, men også business- og regnskapsmann. Han så behovet for noe mer helhetlig, og har vært primus motor i utarbeidelsen av forretningsutviklingspakken. Fra å snakke om det, er vi i gang med noe konkret; det er utrolig tilfredsstillende – ikke minst for Hans Christian, sier sjefen i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen.

Historier fra hverdagen

På dag 2 av Overskudd 2017-arrangementet skal pilotbedriftene presentere sine erfaringer.

– Under denne seansen får vi høre historiene til likesinnede – fortalt av personer som befinner seg i den samme hverdagen. En hverdag som er hektisk, i endring og full av muligheter – for dem som evner å se mulighetene, ikke begrensningene. Overføringsverdien til egen virksomhet kommer til å være stor, tipper Christine Lundberg Larsen.

Hele programmet til Overskudd 2017 finner du HER.