Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 38

Christines hilsen uke 38

Mye aktivitet på flere arenaer for Regnskap Norge. Fra fagdager på Kreta, til Forenklingskonferansen og høstens begivenhet for mange – Overskudd 2017. Gratulerer til Årets Overskudd, Bente Sjøbakk!

22.09.17

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Christine runder av to fantastiske overskudds-dager med å be deltakerne gi sidemannen i salen en klem. Alle klemmer. Alle gir og får en tilbake.

Forenklingskonferansen 2017

Tirsdag arrangerte vi Forenklingskonferansen 2017 sammen med NHO og Revisorforeningen. Årets forenklingsundersøkelse ble presentert, og bildet er på mange måter det samme som i fjor. De fleste bedriftene merker liten effekt av forenklingsarbeidet fra myndighetenes side, det kan se ut som man forenkler på noen områder, og samtidig kommer det nye reguleringer og rapporteringskrav på andre områder. Tydeligst er dette for de små virksomhetene, som fortsatt opplever dokumentasjon og rapportering som den største tidstyven. 

Kristin Skogen Lund åpnet konferansen. Hun poengterte i sitt innlegg at det er tverrpolitisk enighet om forenkling, men det gjenstår å sette konkret mål på den politiske agendaen. 

I følge Adm. dir. i Skatteetaten, Hans Christian Holte, er ambisjonene fremover å jobbe fokusert med det digitale skiftet for næringslivet. Hittil er det privatpersoner som har merket størst forenkling, og målet er å få til det samme for næringslivet. Regnskap Norge er jevnlig i dialog med Skatteetaten, og vil følge opp dette arbeidet fremover. Som bransjeforening er vi svært opptatt av å hjelpe medlemmene med gode rammebetingelser, og der samarbeider vi godt med Revisorforeningen.

Christine Lundberg Larsen med skattedirektør Hans Christian Holte på Forenklingskonferansen 

Overskudd 2017

Årets ny-satsning ble en suksess! Utrolig inspirerende å møte over 500 fremoverlente regnskapsførere som er offensive og ønsker utvikling for å møte den nye hverdagen. Makan til god energi og trøkk er det lenge siden jeg har opplevd. Og det sa jo også den svenske artisten Ellinor Asp, som trodde hun skulle møte en gjeng med innesluttede økonomer. I stedet ble det allsang og trampeklapp til Rammstein!

I løpet av onsdagen og torsdagen var det mange dyktige fagfolk i sving på scenen, fra teknologen Silje Vallestad og artificial intelligence-forskeren Morten Goodwin, til medarbeider-mannen Rund Semundseth og kollega Vigdis Austrheim, som snakket om hvor viktig det er å være bevisst ditt «hvorfor» og utfordret oss på om vi er digitale motspillere eller medspillere. Nye måter å jobbe på, krever nye måter å tenke på. Det viktigste er å bestemme seg for å ville være med på reisen, og det er opp til hver og en av oss å ta den beslutningen. Det er jeg helt enig i! Fremtiden er ikke bare noe som kommer, fremtiden er summen av mange menneskers valg. Ved å være aktiv, søke ny informasjon, ta stilling og ta valg, så kan hver enkelt av oss påvirke fremtiden. 

En del av de rutinemessige regnskapsoppgavene vil bli automatisert, men regnskapsførerens kompetanse vil i fremtiden bli enda mer verdifull for næringslivet. Blant annet fordi skybaserte regnskapssystemer muliggjør at regnskapsfører og kunden har tilgang til samme informasjon samtidig. Digitalisering og automatisering bidrar til at regnskapsfører flytter seg fra å snakke om snøen som falt i fjor, til å gi oppdatert og relevant informasjon til bedriftslederen. Vi går fra å være regnskapsprodusenter til å formidle økonomisk innsikt som styringsinformasjon. Bedriftslederne får rett og slett et mye bedre styringsgrunnlag, og regnskapsførers oppgave blir å kommunisere innsikt fra analyser og komme med forslag til løsning. Det gir høy kundeverdi!

Noen tilbakemeldinger jeg fikk i løpet av konferansen:

«Dette er tidenes Regnskap Norge-arrangement, det kommer til å gå inn i historiebøkene!»

«Har aldri sett så mange unge deltakere som nå!»

«Gleder meg til å komme på jobb på mandag, har masse ideer om hvordan vi skal ta tak i ting og jobbe annerledes!» 

En ting kan jeg i hvert fall si etter disse to dagene – regnskapsbransjen lever i beste velgående og det kommer vi til å gjøre i utrolig mange år fremover!

Forutsatt at vi tar de rette grepene, er prognosene veldig lovende. For de som hørte Øystein Moan på Computerworld sitt arrangement i dag, så ble regnskapsbransjens død avlyst  han spår doblet omsetning og 20 % margin i 2030! 

Jeg er veldig stolt over de dyktige kollegaene i Regnskap Norge, som står på sent og tidlig for å lande et så stort arrangement!

Det er helt utrolig hva vi klarer å skape når vi jobber sammen mot felles mål. Her har alle bidratt på ulike måter, og jeg må få lov til å fremheve noen som har hatt et ekstra stort ansvar. Gratulerer så mye kjære Ragnhild, Jørgen, Nils og Hans – dere er fantastisk gode! Og tusen takk til Reidar og gjengen hans som jobbet døgnet rundt for å få til en superproff lysrigg og lyd gjennom hele konferansen. 

Fagdager på Kreta

Denne uken har vi også gjennomført fagdager på Kreta, med flere enn 70 glade deltakere, som markerer startskuddet for sesongens fagdager. Om du ikke selv har vært på fagdager i utlandet, kan det anbefales på det varmeste! Olav Tufte, som har vært Regnskap Norges representant, sier de som er med er veldig flinke til å mingle og ikke minst bidra til å skape en god stemning, og at det diskuteres fag og systemer både i lunsjen og på kveldstid. I det hele tatt et fruktbart opphold i behagelige og flotte omgivelser. 

Fagdager på Kreta

Nå tar vi helg og jeg gjør som vår entusiastiske konferansedeltaker på Overskudd – gleder meg til mandag!