Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 17

Christines hilsen uke 17

For å lykkes må vi legge mer energi i menneskene enn teknologien. Godt lederskap og utvikling av medarbeidere er essensielt.

27.04.18

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Hans Ellefsen snakket om fremtidens regnskapsvirksomhet under Vitaris brukerforum.

Fremtidens regnskapsvirksomhet

Rundt 100 regnskapsførere fikk innsikt i den teknologiske påvirkningen, viktigheten av identitet og godt lederskap, utvikling av medarbeidere og nødvendigheten av å utvide tjenestetilbudet i en mer automatisert hverdag da Hans Ellefsen, leder for teknologi og innovasjon i Regnskap Norge, snakket om fremtidens regnskapsvirksomhet under Vitaris brukerforum. Det var mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne – spesielt rundt viktigheten av forretningsutvikling i regnskapsvirksomheten, og det å legge mer energi i menneskene enn i teknologien for å lykkes.

Masteroppgaver innen digitalisering av regnskapsbransjen

Regnskap Norge har den siste uken hatt besøk av fire studenter fra BI som skal skrive masteroppgave om digitaliseringen i regnskapsbransjen. Oppgaven skal fokusere på teknologien og de muligheter den gir, eller effektene og konsekvensene av teknologien. Vi skal gi studentene hjelp med statistikk og temavinkling – og vil publisere resultatene når de er ferdige.

Vi ønsker Ushna, Marit, Stine og Henrik lykke til med arbeidet!

Forretningsutvikling

Denne uken har vi oppdatert nettsidene våre med tilbud innen forretningsutvikling. Basert på erfaringer fra nærmere 100 treningsdager med medlemsbedrifter, kan vi presentere et godt tilbud til dere som ønsker å jobbe aktivt med forretningsutvikling i egen virksomhet.

Diskuter gjerne internt med kollegaer om dette kan være en verdifull prosess for dere!

Regnskap Norge med i «Riksprosjektet nærstående»

Skatteetaten har invitert oss med i et nytt prosjekt om såkalte «nærstående» utfordringer. Det er særlig de mindre virksomhetene som noen ganger sammenblander virksomhetens økonomi med eiers privatøkonomi. Det kan være kjøp og salg som skjer mellom virksomhet og eier, lån, eller anskaffelser som både kan benyttes i virksomhet og privat.

Vi skal bidra til informasjon og etterlevelse av regelverket i næringslivet, og setter pris på at Skatteetaten ser verdien av å samarbeide med regnskapsbransjen om dette.

Om du som regnskapsfører har innspill til regler som er uklare eller ofte misforstås, i grensedragningen mellom virksomhetsøkonomi og privatøkonomi, setter vi stor pris på å høre fra deg!