Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Finansministeren: Takket regnskapsførerne for «en utrolig viktig jobb».

Finansministeren: Takket regnskapsførerne for «en utrolig viktig jobb».

Finansminister Siv Jensen har selv puslet som regnskapsrådgiver for mange år siden, og adresserte årsmøtet til Regnskap Norge med stor respekt for faget de utøver: «Dere er hjelpere og rådgivere med stor innflytelse,» slo hun fast.

13.06.18

Skrevet av  Espen Kvalheim, Nard

Del

Administrerende direktør Christine Lundberg Larsen og finansminister Siv Jensen

Regnskap Norges årsmøte går under overskriften «Hele Norges Økonomisjef» på Fornebu i disse dager, og onsdagens program ble innledet med et foredrag med en strålende opplagt Finansminister Siv Jensen.

Komplisert fag

– Regnskapsbransjen er en næring som utfører en utrolig viktig jobb for samfunnet og bedriftene, og bidrar dermed til at skatt blir betalt på riktig måte og at samfunnet får nødvendig informasjon, sa Jensen blant annet i foredraget sitt. 

Vi fikk en liten prat med Jensen etter foredraget, og fikk blant annet spurt henne om hun selv hadde hatt noen befatning med regnskapsfaget?

– Åjada, jeg hadde jo bokføring på videregående. Men jeg skal ikke påstå at jeg ville vært i den fremste rekken av regnskapsførere hvis jeg hadde satt meg ned med det i dag. Det er jo et komplisert fag med veldig mange regler å holde orden på.

– Men jeg er jo utdannet økonom, og for mange år siden satte jeg opp regnskapet for min mors lille bedrift, så jeg har jo vært litt borti dette, sa Jensen.

Automasjon gir muligheter

Finansministeren snakket i sitt foredrag om den hurtige utviklingen innen roboter, automasjon og kunstig intelligens. Hun var veldig fokusert på at Norge kan tjene godt på fremveksten av disse fenomenene.

– Mange land eksporterer billig arbeidskraft, de vil få problemer nå som arbeid blir automatisert. For Norge betyr det derimot kanskje at vi kan hente industriproduksjon og arbeidsplasser hjem igjen, sa Jensen, og nevnte som eksempel Norsk Titanium.

Denne Hønefossbedriften kan skrive ut objekter i titan, blant annet flydeler – en egenskap som gjør at delene kan produseres der og når de behøves, uten behov for lagerkapasitet og dyre varelagre.

– Regnskapsbransjen, som alle andre bransjer, kommer til å oppleve en revolusjonerende utvikling fremover. Det betyr jo ikke at faget og menneskene som skal utøve faget kommer til å bli utdatert, men som på alle andre områder kommer man til å måtte jobbe helt annerledes i fremtiden, sa Finansministeren.