Top
GP Økonomi / Medlemsaktuelt  / Christines hilsen uke 26

Christines hilsen uke 26

Skattedirektoratet snur i viktig sak. Etter press fra Regnskap Norge har Skattedirektoratet bestemt at regnskapsfører får full tilgang til mva-brevene i Altinn allikevel.

28.06.18

Skrevet av  Regnskap Norge

Del

Christine Lundberg Larsen og Hanne Opsahl er fornøyde med Skattedirektoratets beslutning.

Juni måned har fløyet av gårde. Den første sommermåneden arrangerte vi årsmøtet. Jeg vil takke alle for engasjementet rundt et så viktig arrangement, både dere som var tilstede og dere som var aktive på vår Facebook-side.

Nå står sommerferien for tur. Neste ukeshilsen kommer i august. I mellomtiden ønsker jeg dere en riktig god og velfortjent sommer. Jeg gleder meg allerede til å ta fatt på høsthalvåret, og ikke minst til vårt neste storarrangement, Overskudd 2018.

Regnskap Norge ble hørt – Skattedirektoratet snur i viktig sak!

Forrige uke ble det kjent at Skatteetaten vil gå over til å sende mva-brev elektronisk i Altinn, men med begrenset innsyn for regnskapsfører. Regnskapsfører skulle få tilgang til varsler om manglende mva-oppgave og tvangsmulkt, men ikke til andre brev relatert til merverdiavgiften. Nå har de snudd!
 
Vi har jobbet aktivt mot prosjektet og Skattedirektoratet for å få tilgangene utvidet – noe som er viktig for at regnskapsfører skal kunne gjøre en god og riktig jobb på vegne av sine kunder, og i rapporteringen til skattemyndighetene.

Onsdag var vi i hastemøte med Skattedirektoratet. Det bar frukter. Vi har nå fått melding om at regnskapsfører får full tilgang til mva-brevene i Altinn likevel. Dette var en viktig beslutning med stor betydning for regnskapsbransjen.

Vi er glad for at Skattedirektoratet var lydhøre og nå snur seg raskt for å innarbeide endringen i løsningen.

Regnskap Norge til Arendalsuka

For første gang skal Regnskap Norge delta på Arendalsuka – møteplassen hvor politikere og aktører innen samfunns- og næringsliv samles for å debattere relevante politiske spørsmål.

Arrangementet går av stabelen i uke 33, og onsdag 15. august kl. 13.00-14.00 inviterer vi til en spennende paneldebatt om skattyteres rettssikkerhet, spesielt sett opp mot reglene om og praktiseringen av tvangsmulkt og tilleggsskatt.

Med oss i panelet er sentrale politikere og etatsfolk, og de finanspolitiske talspersonene for H, FrP og AP er allerede bekreftet. Mer informasjon kommer snart. Følg med på regnskapnorge.no og på Facebook-siden vår.

Nå kan du melde deg på høsten kurs

Denne uken åpnet vi for påmelding til høstens fagdager. Dessuten er årets kurskatalog klar og snart på vei til postkassen din.

Høsten byr på flere nye kursholdere og nye tema som aksjeloven, arbeidslivskriminalitet, målrettet kommunikasjon av regnskap og analyse og personvern. Kursoversikten finner dere her.

Skulle du ha lyst til å forlenge sommeren, kan jeg også fortelle at det fortsatt er mulig å melde seg på våre populære utenlandskurs på Kreta og Gran Canaria.

Behandling av personopplysninger i regnskapsbransjen

Det nye personopplysningsregelverket er et høyst aktuelt tema. I den forbindelse har vi samlet en rekke nyttige artikler og verktøy for behandling av personopplysninger i regnskapsbransjen. Her finner du kurs, databehandleravtale, artikler om hvordan du skal gå frem m.m.

Og du, ikke gå glipp av vår personvernkonkurranse. Denne uken har vi kåret vinner nummer 2. Mandag 2. juli er siste sjanse til å vinne et valgfritt nettkurs. Over 1 000 personer har nå tilgang til personvern-app og konkurransen om førsteplassen er tøff. Lykke til!

Få fagsupport i arbeidsrett

Vi er glade for å annonsere at vi fra august tilbyr support innen fagområdet arbeidsrett.

Fra 15. august skal Harald Breivik bistå dere med sin ekspertise på arbeidsrettslige spørsmål, både på e-post og telefon. Harald har lang erfaring fra både Skattedirektoratet og egen advokatpraksis, og mange av dere kjenner han allerede som en dyktig foredragsholder. Han er også kursleder for ett av våre helt nye nettkurs «Regnskapsførers ansvar som rådgiver i arbeidsrettsspørsmål».

Vi gleder oss til å få Harald med på laget!

Åpningstider i juli

I juli er åpningstiden 08.00-15.00. Du er alltid velkommen til å kontakte oss på e-post og telefon. Medlemssenteret og fagsupporten svarer fortløpende på henvendelser på e-post medlemssenter@regnskapsnorge.no og fagsupport@regnskapnorge.no.

Med ønske om en riktig god sommer, Christine.