Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Regnskap Norge-podden: Bli kjent med ny styreleder

Regnskap Norge-podden: Bli kjent med ny styreleder

Ingebjørg Harto er ny styreleder i Regnskap Norge. Bli kjent med den ferske styrelederen i denne ukens podkast-episode.

21.06.21

Skrevet av 
Regnskap Norge

Ny styreleder i Regnskap Norge, Ingebjørg Harto, gjester Regnskap Norge-podden.

Ingebjørg Harto er direktør for NHO kontoret i Brussel. Hun har 20 års erfaring fra NHO, åtte år fra Advokatfirmaet Selmer og en jussutdanning fra Universitetet i Oslo. Hun er nestleder i Norsk Regnskapsstiftelse. I tillegg har hun vært leder av disiplinærutvalget i Regnskap Norge siden 2003.  

15. juni ble hun valgt som ny styreleder under Regnskap Norges generalforsamling. Som seg hør og bør, debuterte hun også som gjest i Regnskap Norge-podden påfølgende dag. 

Styrelederen om regnskapsbransjen 

Hvilke tanker har Ingebjørg om regnskapsbransjen? Hvordan vil hun bruke sin erfaring og bakgrunn i rollen som styreleder? Dette vil du få svar på i denne ukens episode.  

Sammen med Christian Engeskaug, administrerende direktør i Regnskap Norge, snakker den hun om trender og regnskapsbransjens utvikling. Deriblant bransjeglidninger, bærekraftrapportering og digitalisering. 

– Ting beveger seg veldig, veldig fort. Det som er viktig er å finne merverdien som regnskapsføreren tilfører systemene. Den vil variere fra kunde til kunde. For eksempel unge gründere som vil fikse alt selv. Men selv de kan kanskje ikke lese og forstå et regnskap, sier hun. 

Ingebjørg mener regnskapsførerens rolle som rådgivere er relevant og viktig: 

– Den menneskelige biten – det å ha noen å diskutere og snakke med om driften din – det blir stadig viktigere. Det holder ikke med chatbot til alt! 

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify   

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts   

Hør Regnskap Norge-podden på PC