Top
GP Økonomi / Bransjeaktuelt  / Vinneren av Årets Overskudd 2023 er kåret

Vinneren av Årets Overskudd 2023 er kåret

Geir Braathe i Abacus Ratio er Årets Overskudd 2023. Han mottok prisen under regnskapskonferansen Overskudd.

13.09.23

Skrevet av 
Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge

Geir Braathe vant prisen Årets Overskudd 2023. Her sammen med Ingebjørg Harto, styreleder i Regnskap Norge.

Det var en overrasket og lykkelig vinner som mottok prisen for Årets Overskudd 2023 tirsdag kveld. Vinneren benyttet anledningen til å takke kollegaene:

– Takk til juryen og alle mine kollegaer. Vi bruker veldig mye tid og ressurser på å gjøre hverandre gode. Og det som er mest gøy med det, er at det blir det større overskudd av, sa Geir Braathe da han mottok bransjeprisen.

Geir er daglig leder i Abacus Ratios AS, som i løpet av fem år har gått fra én til 20 ansatte. Abacus Ratios leverer «all inclusive regnskap» til fastpris. Fastprisen gir rom for samarbeid og kompetanseutvikling. Faktisk bruker de ansatte 20 % av stillingen til kurs og videreutvikling.

Ifølge kolleger er Geir fremoverlent med tanke på automatisering og effektivisering. Han er dessuten opptatt av å rekruttere personer med ulik bakgrunn, utdannelse og kompetanse. Kolleger mener nettopp det gjør foretaket i stand til å bedre forstå kundenes behov.

Dette er sjette gang bransjeforeningen Regnskap Norge deler ut prisen Årets Overskudd. Prisen bygger stolthet i bransjen. Den skaper samhold og fremmer en kultur hvor bransjekolleger heier på hverandre.

Juryens begrunnelse

En enstemmig jury var i begrunnelsen opptatt av fastpris og «all inclusive regnskap»-konseptet som skaper forutsigbarhet for kunden og viser viktigheten ved å effektivisere prosesser. Dette skaper rom for kompetanseutvikling, og Geir viser at det er mulig også i mindre foretak.

 – Bransjeprisen Årets Overskudd anerkjenner enkeltpersoner som bidrar til bransjens utvikling. Formålet er å synliggjøre de gode historiene, bygge stolthet og inspirere, sier administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen. – Regnskapsbransjen er en kompetansebransje. Dette ble kanskje enda tydeligere da de nye etterutdanningskravene trådte i kraft ved inngangen av 2023. Derfor er det ekstra hyggelig at Geir, som er over middels opptatt av kompetanseutvikling, og som faktisk bruker kompetanse som et salgsargument mot kundene, stakk av med tittelen i år.

Juryen bestod av Ingebjørg Harto, styreleder i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, og Siri Nilssen, CEO i Amesto AccountHouse.

3 finalister

Stolthet over yrket, kompetanseutvikling og omstillingskompetanse kjennetegnet årets finalister.

De tre finalekandidatene var May-Britt Trydal-Jensen, daglig leder i Landbø Regnskap AS i Arendal, Geir Braathe, daglig leder i Abacus Ratio AS i Son, og Ramona Hevrøy, avdelingsleder i Økonomihuset AS Avd. Sotra.