Top
GP Økonomi / Bokføring  / Status ny betalingsløsning i nettbank

Status ny betalingsløsning i nettbank

DNB melder at de er i rute med utvikling av den nye tjenesten «Regnskapsgodkjente betalinger». Lansering i begynnelsen juni.

14.05.20

Skrevet av  Hanne Opsahl, Regnskap Norge

Del

Vi har tidligere informert om at DNB, som følge av hvitvaskingslovens krav til kundetiltak, vil kreve at alle betalinger må godkjennes direkte i nettbank.

Løsningen er for tiden under implementering og testing av tre ERP-piloter. Det planlegges lansering i begynnelsen av juni. Utover pilotene er det flere av ERP-leverandørene som ønsker å tilrettelegge for løsningen.

For å ta i bruk «Regnskapsgodkjente betalinger» må kunden være riktig registrert i bankens systemer. Kunden kan gi regnskapsfører fullmakt til å godkjenne betalinger på kundens kontoer via knytning mot regnskapsførers nettbank, eller kunden kan selv godkjenne betalingene som registrert bruker i eget nettbankabonnement. Det er viktig at alle brukere som skal godkjenne betalinger i regnskapssystemet er riktig registrert i bankens systemer.

Det vil bli utarbeidet videosnutter og veiledninger som forklarer hvordan dette kan gjøres på en enkel måte. Regnskap Norge har hatt en referansegruppe med medlemmer som har gitt innspill. Nærmere informasjon følger når banken har ferdigstilt kommunikasjonen.